Selasa, November 21, 2017

ginseng_eng

Pengenalan

  • digelar “Ratu herba”.
  • Khazanah utama dari Timur Laut Negeri Cina.
  • Kitab panduan perubatan “Shen Nong” menyifatkannya sebagai serbuk herba terunggul Negeri Cina. Perubatan tradisional Cina menyifatkannya sebagai ubat pembaik-pulih dan perangsang.
  • Serbuk ginseng menyihatkan dan penuh khasiat. Ia telah digunakan sejak 4000 tahun dahulu untuk tujuan pencegahan dan rawatan. Malah, keberkesanannya telah mendapat pengesahan dan pengiktirafan terunggul daripada dunia perubatan Cina dan Barat.

ginseng

Khasiat utama

  1. Phenol
  2. Protein
  3. Alkaloid
  4. Asid lemak (Fatty acid)
  5. Asid organik
  6. Pati ginseng
  7. Peptide Hormones
  8. 12 jenis vitamin
  9. Lebih daripada 20 jenis minyak Ginseng
  10. 17 jenis asid amino
  11. 9 jenis unsur mikro dan lain-lain.
  12. 39 jenis Ginsenoside (GS)
  13. 9 jenis Polysaccharide Ginseng (GPS)

Bungkusan

5mgX20 bungkus kecil
MAL 20033849T

Kegunaan utama
  • Memperbaiki kekuatan jantung, menggalak pembekalan darah dan kestabilan denyutan jantung
  • Merendahkan tekanan darah serta kandungan gula dalam darah
  • Mempertingkatkan daya tahanan diri dan meninggikan metabolisme.
  • Mengelak ketumbuhan dan mencegah barah
  • Menentang pengoksidaan dan penuaan. Memperbaiki sel badan dan merawat tompok penuaan
  • Menggalak pertumbuhan sel darah merah
  • Membaiki hormon badan, menggalak rembesan dalam badan
  • Mengelak radang hati, tuberculosis
  • Mempertingkatkan daya ingatan dan keberkesanan pembelajaran, mempertingkatkan daya penglihatan
  • Menggalak kecerdasan otak dan kecekapan badan

ginsenghalallogo

mereka yang bermasalah seperti: -

  1. Tekanan Darah Tinggi, Tekanan Darah Rendah
  2. Penyakit Jantung
  3. Penyakit Saluran Darah
  4. Kencing Manis
  5. Mati pucuk,
  6. Wanita selepas bersalin
  7. Pemabuk arak,
  8. Masalah rambut gugur,
  9. Kudis kepala
  10. Kelemumur,
  11. Gastrik,
  12. Atlit Sukan,
  13. Pekerja (buruh)
  14. Masyarakat bandar,
  15. Mereka yang banyak menggunakan otak,
  16. Pesakit Parkinson
  17. Sejuk Badan,
  18. Kembung Perut,
  19. Mereka yang selalu selsema,
  20. lemah sistem badan
  21. Pelupa,
  22. Penurunan Daya Penglihatan,
  23. Tompokan kulit,
  24. Kesan Rekahan Perut
  25. Tompok Penuaan,
  26. Pemabuk kereta/ kapal,
  27. Mereka yang mahu kekal muda…
slide1

Q & A

1. What is Ginseng? What is American Ginseng?
Answer: Ginseng belongs to the Araliaceae botanical family, a Dicotyledon plant with flexible roots that has been an integral part of Chinese medicine for over 4,000 years. American Ginseng, on the other hand, is produced in North America. It is also called ‘Flowery Flag Ginseng’ (Hua Qi Sheng), a term that refers to the flowery patterns of the American Flag, or Cantonese Ginseng.

2. What are the health benefits of Ginseng?
Answer: Ginseng is an excellent herbal medicine that supplements and rejuvenates the body’s vitality. Its benefits include strengthening the ‘qi’, helping with the formation of red blood cells, nourishing the lung, heart and kidney, reduce inflammation, deter certain cancerous cells, encourage longevity and many more.

3. What are the difference between Asian Ginseng and American Ginseng?

Answer:
a) Difference in habitat; American Ginseng grows in the western hemisphere while Asian Ginseng grows in the east.

b) Difference in the number of extracts (ginsenosides); American Ginseng has 16 types of extracts while Asian Ginseng has 39.

c) Suitability to different age group; Asian Ginseng is suitable for all age group while American Ginseng is only suitable for the young.

d) Suitability for different seasons; Asian ginseng can be consumed at anytime while American Ginseng is only suitable for the summer.

e) American Ginseng is suitable for people with light and minor health conditions, while Asian Ginseng is suitable for all health conditions.

f) Asian Ginseng can be consumed and remain beneficial over a long period of time. American Ginseng is effective for a shorter period.

4. How is Ginseng perceived by Chinese Medicine?
Answer: The Chinese have been using Ginseng as a herbal remedies for 4,000 years. As recorded in the ancient medical texts of ‘Shen Nong Ben Cao Jing’ and ‘Ben Cao Chong Xin ‘, Ginseng is able to cool and nourish the lung, reduce heatiness, encourages the production of saliva and alleviate thirst.

5. How is Ginseng being perceived by modern medicine?
Answer: Modern medicine considers ginseng as being able to supplement the body’s inner strength, increase mental clarity and alertness, strengthen the heart, stimulate the immune system and as a an anticoagulant agent.

6. Is Ginseng beneficial to the endocrine system?
Answer: Yes. Ginseng is an adaptogenic herb that can reduce fatigue. It replenishes both physical and mental energy quickly. Some Ginseng extracts (ginsenosides) can be used to regulate endocrine and metabolic functions, thus helping to revive physical vitality.

7. Can people with neurasthenia or nervous debility consume Ginseng?
Answer: Yes. Ginseng has a sedative and calming effect on the central nervous system.

8. Can people with heart and blood related diseases consume Ginseng?
Answer: Yes, because the polysaccharid content and microelement in Ginseng extracts (ginsenosides) can help protect cells in the cardiac muscle, expand the blood vessels, protect cardiac muscle against hypoxia and prevent irregular heart beat.

9. Can people with high blood fats consume Ginseng?

Answer:Yes, because Ginseng can help regulate and adjust the amount of blood fats and reduce blood elasticity.

10. Can Ginseng prevent influenza?
Answer: Ginseng contains rich microelements, polysaccharide and amino acid which are anti-stress agents. They are able to strengthen the immune system and prevent flu.

11. Can those with tumor consume Ginseng?
Answer: Yes. Ginseng can stimulate the body to produce IFN, interleukin and other natural determiners that kill or disrupt tumor growth. This can prevent the spreading of the tumor and reduce the chances of a relapse.

12. Can Hepatitis patient consume Ginseng?
Answer:Yes. As Hepatitis is related to a disruption of the immune system, Ginseng is able to stimulate different kinds of determiners to increase the body’s ability to fight off viruses, protecting the liver cells and reducing aminotransferase level. Therefore it is suitable for Hepatitis patients.

13. Is Ginseng helpful for diabetics?
Answer: Ginseng extract (ginsenosides)and polysaccharide can help reduce and control blood sugar level. It is also helpful in lowering the chances of diabetic complications.

14. How does a patient with coronary heart disease consume Ginseng?
Answer: Ginseng is able to help protect the cardiac muscle against infarction, hypoxia and irregular heart beat. CHD (Coronary Heart Disease) patients can consume 3-5 grams of Ginseng powder a day to help with their treatment.

15. Can people with chronic gastritis consume Ginseng?
Answer: Yes. Ginseng has a mild temperament, is gentle to the body and is free of hormones and stimulants, which makes it suitable to treat indigestion caused by chronic gastritis.

16. Can a healthy person consume Ginseng?
Answer: Health is a common goal in which we all strive for. Throughout history, Ginseng has been used by emperors and aristocrats for centuries as an energy tonic as well as to treat a variety of health problems. Appropriate consumption over a long time can make you healthier.

17. Is it suitable to consume Ginseng after surgery?
Answer: Yes. Ginseng has been proven to reduce stress and fatigue, replenishes the ‘yin’ energy in the body and nourishes the blood, kidney, spleen and stomach. So it is suitable to be consumed after surgery.

18. Why is Ginseng suitable for middle-aged and elderly persons?
Answer: Ginseng is an anti-aging herb that can regulate endocrine functions, strengthen the immune system and prevent heart and blood related diseases. That is why it is suitable for middle-aged and elderly person. Suggestion: For best result, consume 3-5 grams for 2 times a day to maintain your health everyday.

19. Is Ginseng helpful to alleviate chronic pharyngitis?
Answer:Yes. Ginseng can strengthen the immune system, regulate endocrine functions and protect against virus. So it is suitable for patients with chronic pharyngitis.

20. Is Ginseng suitable for people with lung diseases?
Answer: Ginseng is extremely helpful for lung diseases such as Tuberculosis, Emphysema and Chronic Tracheitis.

21. How does one regain energy quickly when the body is exhausted?
Answer: Consuming Ginseng can help stimulate protein formation, regulate and adjust metabolism rate, alleviate fatigue and help one regain physical energy quickly.

22.How is Ginseng beneficial to people who use a lot of brain power?
Answer:Activities of the brain requires huge amount of oxygen. In this sense, Ginseng is able to stimulate the brain cells, increase mental clarity and reduce fatigue. One can consume Ginseng in regular dosage, or increase the amount before an intensive, brain laboring task.

23. Why is it good to consume Ginseng powder orally?
Answer: If swallowed directly, most of the Ginseng extract (ginsenosides) will be degraded by gastric acid, thus reducing its bioavailability. The more effective way is to administer sublingually. By coming in contact with the mucous membrane underneath the tongue, in which an extensive network of capillary vessel is situated, Ginseng powder can be absorbed directly into the blood stream, thus increasing its bioavailability.

24. Why does Ginseng powder have good curative effect?
Answer: Ginseng powder is cultivated 100% from pure Changbaishan Mountain Ginseng, which is condensed and refined using advanced technology to retain all the beneficial effects of Ginseng.

25. How is Ginseng powder rated?
Answer: Ginseng powder is rated based on the quality of its raw material and different manufacturing techniques. It is categorized into A, AA and AAA ratings. AAA represents the best in quality which ‘Xin Kai He’ Ginseng Powder is categorized.

26. Why is ‘Xin Kai He’ Ginseng powder considered as a top of the line health supplement?
Answer: Ginseng powder, particularly the AAA level Ginseng powder that is produced by ‘Xin Kai He’ has apparent effect on reducing stress and fatigue. It is able to regulate blood pressure, speed up metabolism rate and strengthen the immune system, which is why it is considered as a top of the line health supplement.

27. Why is Ginseng being acknowledged as a care-taker of health?
Answer:Ginseng is able to reduce fatigue and increase mental clarity and alertness; it can regulate and improve the functions of our internal organs, thus alleviating one from sub-health conditions (a state between heath and disease)

28. Why is Ginseng beneficial to our internal organs?
Answer: This is mainly due to the benefits of Ginseng extract (ginsenosides) and the many types of microelements that help expand the blood vessels, improve metabolism rate, fight against hypoxia, infarction, irregular heartbeat, control blood fats, strengthen the immune system and improve bodily functions as a whole.

29. How does Ginseng help to improve exam performances?
Answer: Ginseng contains different kind of extracts, polysaccharide, amino acid and microelements that can help improve brain functions, stimulate the nervous system, improve analytical thinking and memory and reduce stress. As a result, you will be energized both physically and mentally, your body and mind excelled into a healthy state. That is why Ginseng is considered as a student’s best friend during exams.

30. When is it suitable to consume Ginseng powder?
Answer:

a) Before a mind-laboring task;
b) When working overtime and partying;
c) Disruption in your regular routine, such as jet-lag;
d) When physically exhausted;
e) When studying, during exams and feeling nervous;
f) When feeling chest distress or suffering from asthma;
g) When infected with various chronic diseases;
h) Before a banquet;
i) Before and after surgery.

31. Is Ginseng powder suitable for people with high blood elasticity?
Answer: Yes. Ginseng is able to prevent the agglutination of blood platele, control blood fats and sugar levels, and regulate its elasticity as well.

32. How does one consume Ginseng to reduce tiredness?
Answer: When feeling tired, (such as when working overtime, studying for exams, driving and traveling) one can consume 5-8 grams of Ginseng powder to achieve excellent result.

1-2 kali sehari. 1bungkus setiap kali dibancuh dengan air suam. Pada masa yang sama, minum 300-500cc air masak. Paling sesuai diambil sebelum makan (semasa perut masih kosong) untuk kesan maksimum. Juga sesuai digunakan dalam masakan, enak dan berkhasiat.

Please use Mozilla Firefox firefox for best browsing experience